Местата в отборите от Формула 1 за следващия сезон изобщо не са ясни и спекулациите не стихват. Твърди се, че по време на Гран При на Саудитска Арабия Карлос Сайнц е провел разговори с Мерцедес. 

Испанският пилот пропусна два дни от уикенда в Джеда заради спешна операция на апандисит. Чрез баща си и мениджъра си обаче успя да свърши друга работа, при това в деня след хирургическата интервенция. В италиански медии се твърди, че това е било началото на преговори за свободната позиция в отбора. Срещата с Тото Волф, на която са присъствали Карлос Сайнц старши и Онорио идва, след като бащата на пилота мина през Ред Бул по време на уикенда в Бахрейн.

Сайнц младши заяви по-рано, че търси проект, който не само да му помогне да се представя възможно най-добре, но е и стабилен.

„Изграждането на екип около един пилот, който да го разбира, както и състезателят да разбира отбора са особено важни характеристики. Ще отделя достатъчно време, за да взема решението си“, коментира пилотът, който кара за последен сезон във Ферари.

„Ако видите татко да поздравява Хелмут Марко, не бива да забравяте, че той има страхотни отношения с него. Също както се разбира прекрасно и с Тото. Това са нормални неща в началото на един сезон. Не сме се виждали три-четири месеца и се поздравяваме“, допълни Сайнц младши.