Повечето хора във Формула 1 си вярват, че са акули, докато всъщност са златни рибки, сподели шефът на Мерцедес Тото Волф.

„Моята отговорност е да се грижа за всички в организацията ни и в семейството си. Възприятието ми може би е следствие от това, че се наложи да поема такъв ангажимент за себе си и сестра си, когато бях още много малък. Някакъв инстинкт се събужда в мен: „Това е моето племе и аз трябва да го защитя, независимо как“. Емоционална реакция е. Дори не го правя нарочно. Мога да анализирам рационално действията си. Но понякога чувството просто избликва. Това за мен е най-важно: няма да позволя на никого в племето да нарани друг негов член. Защитавам всеки човек възможно най-добре", заяви Волф пред "the-race.com.

„Аз обичам спорта и ценностите му. Това е състезание, което трябва да се провежда при честни условия. През последните няколко години някои хора завинаги загубиха уважението ми. Не заради нещо конкретно. При други прозирам манипулативното им поведение, тип „аматьор Макиавели“. Виждам усмивките, изпълнени с омраза или негативизъм към нас. Други хора в индустрията уважавам много, имам приятели сред тях. Те се стараят да свършат максимално добра работа за спорта, поддържайки неутрална позиция спрямо всички отбори. Тези хора не молят никого да клони към Мерцедес, а просто да стори максимума за спорта, защото всички имаме полза от това. Приходите се делят и колкото по-добро е шоуто, толкова по-добре за F1. Затова възприемам някои неща лично", добави още той.

„От друга страна ми е много интересно да наблюдавам хората. Казват, че Формула 1 е спорт на акули. Повече са златни рибки, които си вярват, че са акули. А има и няколко бебета акули“, каза шефът на Мерцедес.