Талантливият пилот на Макларън Ландо Норис призна, че шансът му за дебют във Формула 1 зависи изцяло от това колко дълго ще се задържи в отбора легендата Фернандо Алонсо.

През 2018 година Норис ще изпълнява функциите на резервен пилот. Той си заслужи позицията с триумфа в Европейската Формула 3, като ще я съвместява с ангажиментите във Формула 2 за отбора на Карлин.

Милионите в банковите сметки на пилотите от Формула 1

Попитан дали всъщност просто не чака Алонсо да прекрати кариера, за да получи място на състезателен пилот, Норис заяви: „Очевидно можете да го формулирате и така, но аз няма как да знам какви са плановете на отбора.”

„Предполагам, трябва да се види какво ще иска да прави Фернандо, докато Макларън е доволен и от Стофел Вандоорн (другият титуляр – б.р.), който се намира съвсем в началото на своята кариера. Явно е, че той може да се развие много и напредне като пилот в хода на годината.”

Тежък дебют за Фернандо Алонсо на Дайтона

„Така че за мен остава да чакам следващите ходове. Не съм в състояние да кажа какво друго може да се случи. Не ми е лесно.”

„Ясно е, че моята цел е да остана в Макларън. Ако не мога да бъда пилот тук, ще търся други възможности”, добави 18-годишният британец. „Ако ми кажат: „Виж, няма да имаме свободна позиция в следващите 3 години и нещо”, то е очевидно, че ще търся късмета си другаде. Ако обаче ми кажат, че трябва да изчакам само година, мисля, че мога да го направя. Главната ми цел е да бъда в Макларън”, завърши Норис.