Пилотът на Хаас във Формула 1 Кавин Магнусен оприличи непрестанните оплаквания на своя колега Фернандо Алонсо (Макларън) по радиото с дразнещи симулации на най-скъпия футболист в историята Неймар, които бяха централна тема по време на приключилия Мондиал 2018.

Неведнъж, откакто датчанинът е част от „кралските гонки”, 36-годишният Алонсо е имал оплаквания от поведението му на пистата. Такива не липсваха и по време на състезанието за Голямата награда на Великобритания. Тогава двукратният световен шампион заяви, че Магнусен е „пилотирал много опасно”, след като бе изтикан извън пистата по време на първата свободна тренировка. „Това, което виждам от Магнусен, не съм го виждал никога през живота си”, възкликна тогава темпераментният ибериец.

Обвиненият от своя страна заяви, че не счита случващото се за кой знае какъв проблем. „Той наистина честичко се жалва по радиото. Все пак виждаме такива неща и в други спортове”, коментира Магнусен.

„Дори велики атлети като Неймар и прочие обичат да преувеличават нещата. Смятам, че нито стюардите във Великобритания реагираха, нито състезателният директор Чари Уайтинг. Затова не считам, че трябва да коментирам конкретната ситуация”, заяви още Магнусен.