Пилотите на Мерцедес Валтери Ботас и Люис Хамилтън си размениха местата по време на втората свободна тренировка преди Гран При на Франция във Формула 1. Кръгът е осми от началото на сезона.

В първата тренировка първи беше Хамилтън, а във втората най-бърз беше Ботас, който завъртя обиколката за 1:30.937 минути, като завъртя 34 обиколки. Зад него се нареди Хамилтън с изоставане от +0.424 секунди, а трети остана Шарл Льоклер с Ферари, който беше отново, както и в първата тренировка пред съотборника си Себастиан Фетел и изостана от първия с +0.649 секунди. Фетел остана четвърти с изоставане от +0.728 секунди. 

Изненадващо Ландо Норис с Макларън завърши пети с +0.945 секунди, а шести се нареди Макс Ферстапен с Ред Бул на +1.112 секунди.

По време на тренировката не липсваха и интересни моменти като засичането на Ферстапен от страна на Хамилтън, но за щастие не се стигна до инцидент между двамата.

В съботния ден е третата свободна тренировка, както и квалификацията като може да ги следите пряко в ефира на DIEMA SPORT 2 и PLAY DIEMA XTRA.