Какво предлага Гран При на Белгия на пистата "Спа", 13-ти кръг от световния шампионат във Формула 1. За всичко това в предаването "Формула 1 Токшоу".

"Лятната пауза в шампионата на Формула 1 свършва, но и лятото свършва. Дано и лятото продължи. Битката продължава, ще има интересни състезания с екшън в тях", коментира анализаторът Георги Иванов.

"Голямата тема е, че Формула 1 се завръща. Прекрасно е, че може да се завърнем на пистата "Спа". Ако състезанията в Белгия и Италия предложат това, което предложиха предишните 4 старта преди паузата със сигурност ще бъде интересно. Мерцедес е във водеща позиция в шампионата", каза Траян Сарафов.

"Мерцедес се представя по-добре при бавните писти в шампионата, това би трябвало да бъдат състезания на Ферари за Спа и Монца, още веднъж за Белгия ако вали ще бъде доста интересно, има вече изравняване на силите, очаквам и писти, където Мерцедес да не са толкова силни, където бяха по-силни в предишните години", добави Иванов.

"Пистата е невероятна, като място, едно от най-прекрасните места, всеки един дори нестрастен почитател на Формула 1 си заслужава да види, притежава различни видове завои, както и прави, като цяло и Спа е най-доброто място за подновяването на сезона", каза още Сарафов.

"Спа събира страшно много публика от околните държави, пистата е винаги пълна и стават интересни състезания, домакините подкрепят състезанието.

Три писти в Белгия са приемали състезание от календара във Формула 1.