По-малкият брат на Михаел и бивш пилот във Формула 1 - Ралф Шумахер бе категоричен, че спортът ще продължи да се развива и да просперира дори и ако Макс Верстапен реши да се оттегли от спорта. Наскоро пилотът на Ред Бул изрази недоволство от продължаващите промени във формата на състезателните уикенди. 

„За част от нещата съм съгласен с Верстапен. Пилотите са подложени на огромно натоварване. В Мелбърн видяхме последиците от твърде много стартове“, посочи Ралф Шумахер.

Но братът на Михаел Шумахер не очаква евентуалното напускане на настоящия световен шампион да има сериозно значение за развитието на спорта след него.

„Историята, че Формула 1 е нещо много по-голямо от който и да е отделен човек. Бърни Екълстоун го няма, а без него F1 изобщо нямаше да е това, което е. И въпреки това спортът постига по-големи успехи от всякога. Така че Верстапен или да си събира багажа и да си ходи, или да приеме нещата такива, каквито са. Наистина разбирам какво иска да каже, защото има много рискове. Но все пак на него му се плаща, за да ги поема", сподели още Ралф Шумахер.

„Ще повторя: ако Верстапен иска да си ходи, да си тръгва. Колкото и да го обичам, това няма да убие Формула 1“, допълни той.