Легендата във Формула 1 Михаел Шумахер е бил забелязан за първи път от обикновени хора след инцидента на ски, който претърпя през декември 2013 година.

Според някои източници и информация в световните медии, той е бил видян да прекарва известно време във вилата си в Майорка. 

Очевидци твърдят, че по време на един от полетите на хеликоптера, с който се придвижвало семейството, Михаел Шумахер е бил забелязан сред пътниците.

Здравето на Михаел Шумахер е една от най-сериозно пазените тайни през последните години. Новините от семейството му са прекалено откъслечни, а неговите фенове не са ясно докъде е стигнало възстановяването му.

Досега се смяташе, че бившият пилот прекарва голяма част от времето си в дома си Швейцария, но според новите слухове, той се възстановява в определени периоди от време във вилата си в Испания, която е на стойност 26 милиона паунда.

Съседи на Михаел Шумахер разкриха пред немското списание Bunte, че пилотът е бил забелязан в Майорка. Имението преди това е било собственост на президента на Реал Мадрид Флорентино Перес и има два басейна, голяма градина, хеликоптерна площадка и живописен изглед към морето.

Семейството на бившия немски състезател е прекарало празничния период от зимната си почивка в имота. Михаел Шумахер дори отпразнувал своя 50-ти рожден ден във вилата, заобиколен от най-близките си и медицински персонал.

Близките до бившия пилот не желаят да коментират появата му в Майорка. Все още не е ясно дали той е там, или се е върнал у дома в Швейцария.

Преди време се появи информация, че Шуми вече говорел, не бил прикован към леглото и животоподдържащите машини. От семейството му обаче отрекоха подобни информации, които се оказаха поредните фалшиви новини, свързани със състоянието на великия бивш пилот.