Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел заяви, че е повече от готов да помага със съвети на Мик Шумахер, който е на път да направи своя първи сезон във Формула 2.

Синът на легендарния Михаел Шумахер триумфира с титлата в Европейската Формула 3 през 2018-а, а сега ще кара за Према Рейсинг в по-високия клас. Именно Формула 2 е последното стъпало преди промоцията сред „кралските гонки”.

През януари тази година 19-годишният Мик Шумахер се присъедини към пилотската академия на Ферари, а надеждите са, че един ден както своя именит баща, ще кара за „черните кончета” във Ф1.

„Дали идването на Мик във Ферари има по-специално значение за мен? Честно да ви кажа, не”, заяви Фетел пред RTL. „Първо и преди всичко, това е така, защото се познаваме от много дълго време. Аз го знам още когато беше малко момче.”

„Сега, разбира се, е хубаво да го видя докъде е стигнал. Той се справя много добре и мисля, че тук също ще си върши работата както трябва.”

„За момента миговете, в които се виждаме и прекарваме време заедно, са кратки. Той обаче е наясно, че ако има каквито и да са въпроси, може да дойде при мен във всеки един момент”, добави Фетел.