Люис Хамилтън завърши на втора позиция в първия старт за сезона в Австралия, а състезанието в Мелбърн бе спечелено от съотборника му Валтери Ботас. В следващата надпревара в Бахрейн обаче, британският пилот ще има задачата да си върне самочувствието и да покаже, кой е големият лидер в тима.

„Много е важно Хамилтън да покаже, който е „шефа в Мерцедес”. Не толкова на самия Валтери Ботас, а просто да покаже, да докаже, че това, което стана в Австралия е било изключение. Лично според мен, от всички изгубили в Австралия, Хамилтън беше най-спокойният, защото при него беше абсолютно ясно от всеки един елемент, откъде е дошла тази загуба”, коментира един от анализаторите в предаването „Формула 1 Токшоу” по DIEMA SPORT Георги Иванов.

„От старта, спирането в бокса, темпото, колоната и така до самия край, всичко беше ясно. С оглед на това, което е видял Хамилътн от състезанието в Австралия, със сигурност е бил на ясно къде е загубил и това може да бъде поправено във второто или третото състезание. Затова при него всичко е доста по-спокойно. От друга страна Хамилтън няма основание да се съмнява, че може да победи Валтери Ботас. Историята им като съотборници в Мерцедес сочи точно това”, сподели още той.

Чуйте целия анализ за представянето на Люис Хамилтън в прикаченото видео от предаването „Формула 1 Токшоу“ по телевизия DIEMA SPORT 2.