Анализаторите на DIEMA SPORT Иван Тенчев и Траян Сарафов коментираха във предаването “Формула 1 Токшоу“ набираща популярност тема за все по-сериозните проблеми на Себастиян Фетел и за евентуалните причини за тях.

“Обясненията за спада при Фетел са много, но всички се върти около 2 акцента. От една страна, това е психиката, която изневерява твърде често на германеца. Поставен под стресови ситуации той не издържа и прави грешки“, започна Тенчев.

“От друга страна, голяма роля играе болида на Ферари. Вижда се, че той не се чувства удобно с тази конструкция на автомобила. Видно е, че Фетел усеща голяма разлика между колите по времето на германеца в Ред Бул и тези във Ферари. На отделни писти той се справя отлично, но в твърде много стартове е видно изоставането на колата спрямо очакванията на 4-кратния световен шампион“, обясни той.

“Паралели с вътрешната надпревара с Рикиардо през 2014 година и тази с Льоклер през този сезон трудно може да се правят. Стилът на каране на Фетел е нещо средно между тези на Макс Ферстапен и Люис Хамилтън. При чувствителни гуми обаче, както е през настоящия сезон, се получава това ускорено износване на гумите“, коментира, от своя страна, Сарафов.

“Рикиардо изглежда като възможен кандидат за заместник на Фетел във Ферари. Въпреки всичко не смятам, че австралиецът е правилната опция за Ферари. Италианският отбор вероятно не желае да партнира двама пилоти, които да са в постоянно съревнование, защото се виждат и негативите от тази стратегия“, завърши дискусията Сарафов.