Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер посочи бащата на Люис Хамилтън Антъни като човекът, който се е свързал с него по-рано през сезона относно евентуално преминаване при шампионите от Формула 1.

Той добави, че не е имало сериозни дискусии и във всеки случай не е имало свободно място в тима до трикратния шампион Макс Верстапен.

Седемкратният световен шампион Хамилтън отрече вчера някой от мениджърския му екип да се е обръщал към Хорнер, който разкри в интервю за "Дейли Мейл", че пилотът на Мерцедес е разговарял с Ферари и Ред Бул преди да подпише нов договор.

38-годишният британски пилот добави, че Хорнер всъщност му е изпратил съобщение, но на стар телефонен номер, което той е получил много по-късно.

Хорнер каза пред телевизия "Скай Спортс" днес, че контактът е бил осъществен от Антъни Хамилтън, който е изпратил съобщение с "интересен въпрос".

"Не знам каква роля играе Антъни в екипа на Люис, той има някаква връзка. Не мисля, че той питаше за себе си, за да дойде и да кара", заяви шефът на Ред Бул.

За историята се разшумя преди неделното Гран При на Абу Даби, може би отразявайки липсата на друга драма след доминацията на Ред Бул, който си осигури двете титли отдавна и спечели всички състезания, с изключение на едно, тази година.

По-късно Хорнер добави допълнително сол на пресконференция, на която подчерта липсата на резултати за Мерцедес след противоречивия финал през 2021 година на същата писта "Яс Марина".

"Напълно нормално е пилоти, представители на пилоти и родители на пилоти да водят различни разговори в течение на една година. Познавам Антъни Хамилтън от много години, той е добър човек, той е горд баща. Нека си признаем, Люис не е печелил състезание от две години. Неизбежно е да се задават въпроси, но никога не е имало конкретен ангажимент", заяви шефът на Ред Бул.

Хорнер се съмнява, че Мерцедес биха се изненадали да чуят за това, докато преговаряха за нов двугодишен договор.

"Той е най-успешният пилот на всички времена и не е печелил Гран При от 2021 година. Не е нужно да сте ракетен учен, за да разберете това. И се съмнявам, че съм единственият, към когото е отправено запитване", завърши той.

 

БТА / Автор: Ива Кръстева