Шефът на Ред Бул Рейсинг във Формула 1 Кристиан Хорнер е уверен, че неговият тим не изостава чак толкова много от Мерцедес, макар само единият от болидите на австрийците да пресече финиша в Гран При на Австралия.

Абсолютен крах за Рикиардо, закъса още преди старта

Сезонът през 2017 година не започна много гладко за „биковете“, като поне първото състезание потвърди подозренията, че Ферари и Мерцедес са произвели по-бързи коли. Преди старта в Мелбърн Международната федерация по автомобилизъм нареди на Ред Бул да подмени своето противоречиво окачване. Мерцедес стори същото, макар и по собствен избор, а спестеното по този начин тегло даде своето отражение.

Естествено след състезанието Хорнер бе запитан дали първоначалното окачване е щяло да даде по-добър резултат. „По време на подготовката едва го бяхме инсталирали и започнахме да го подобряваме. Дори и да имахме шанс да го използваме, не е сигурно, че щяхме да го сторим заради теглото на колата. Всъщност настоящата конфигурация на окачването ни е същата като миналия сезон“, обясни британеца.

„Искаме да прогресираме бързо. Нашата кола е отчетливо на трето място, но в следващите две състезания планираме да скъсим изоставането. В Мелбърн Ферари направи най-силно впечатление и може би имат най-силния болид. Честно казано, не смятам, че Мерцедес са толкова много по-бързи от нас. Просто трябва да свалим още половин секунда на обиколка“, добави Хорнер.