Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер за пореден път повдигна въпроса доколко легални методи използва Ферари през 2019, за да подобри работата на двигателя си. Британецът намекна, че доставчикът на гориво за „скудерията” – Shell снабдява тима с нещо наистина специално.

По време на зимните тестове и в резултат на новите регулации, въведени от Международната федерация по автомобилизъм (ФИА), се забеляза значително приближаване във възможностите на различните двигатели. След като Ферари не бяха особено впечатляващи в Австралия, дойде състезанието в Бахрейн, където всички бяха изумени от това колко бързи са двата червени болида. Съперниците разкриха, че „черните кончета” имат предимство в рамките на 5 десети от секундата в правите. Това даде отправна точка за изчисления, които на този етап сочат за предимство от 40 конски сили.


Състезанието за Голямата награда на Китай - трети кръг за сезон 2019 във Формула 1 - ще се проведе в Шанхай на 14 април. Проследете свободните тренировки, квалификацията и самия старт чрез каналите на DIEMA XTRA и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.


„Ние всъщност мислехме, че ФИА е попълнила „дупките” в правилника до последната”, заяви главният инженер на Ред Бул Ейдриън Нюи.

Неговият шеф Хорнер лансира теорията, според която Shell е основният виновник за прогреса при съперника, предлагайки му революционно ново гориво. „Горивото от гаража на Ферари мирише като сок от грейпфрут”, многозначително заяви босът.