Бащата на Люис Хамилтън – Антъни предупреди новия съотборник на сина си – Валтери Ботас, че трансферът му в Мерцедес може да опропасти неговата кариера. Това би се случило, ако финландецът не успее да оправдае очакванията към себе си.

27-годишният скандинавец парафира за 1 година с Мерцедес, след като световният шампион за 2016 година Нико Розберг изненадващо се оттегли от спорта само дни след спечелването на трофея.

Бивш пилот от Ф1: Ботас не е нищо особено

Срокът на договора а и конкуренцията с Люис са два големи фактора, които според Хамилтън-старши могат да имат огромно влияние върху бъдещето на Ботас във Формула 1. „Всеки, който се изправя срещу Люис, трябва да е планирал кариерата си по перфектен начин, защото такъв трансфер може да я прекрати. Аз си мисля, че Люис трупа години и става по-мъдър. Дори мисля, че той все още не е достигнал своя пик“, коментира Антъни Хамилтън.

„Люис със сигурност ще е сила, с която всички ще се съобразяват. Той мисли само за победа. Радва се за Нико, както и всички ние, ако трябва да сме честни. Познаваме го от доста време и Нико наистина се потруди здраво за титлата си“, допълни Хамилтън-старши.