Новият пилот на Мерцедес във Формула 1 Валтери Ботас заяви, че е много доволен от това да си партнира с трикратния световен шампион Люис Хамилтън. Думите на финландеца идват скоро след предупреждението от бащата на Хамилтън, че това партньорство може да „убие“ кариерата на Ботас.

Фактът, че договорът на 27-годишния пилот с германския тим е само за 1 година, също поставя доскорошния ас на Уилямс под сериозно напрежение. Той от своя страна опитва да се концентрира върху позитивните страни на предстоящото предизвикателство.

Ботас прие с чувство за хумор думите на Хамилтън-старши

„Много съм щастлив, че Люис е мой съотборник. Това е страхотен шанс за мен да покажа качествата си. Винаги съм искал да имам възможно най-бързия партньор, а ето че сега се сдобих с такъв“, коментира Ботас пред медиите във Финландия.

Рекордите във Формула 1, които висят на косъм

Състезателят също така потвърди, че вече се е срещнал лице в лице с Хамилтън. „И двамата имахме своите срещи, затова се поздравихме набързо. Той ме приветства в отбора и ме поздрави.“

„Наистина разбирам защо на този етап Мерцедес не желае по-дълго обвързване. Отборът иска да види как ще се справя. Аз съм окей с това. Така е било винаги – всеки път трябваше да заслужа своето място, а сега знам как да карам болид“, допълни Ботас.