Директорът на отбора на Мерцедес Тото Волф изрази съжалението си от кончината на легендата във Формула 1 Ники Лауда, който почина тази сутрин. Трикратният шампион във Формула 1 си отиде на 70-годишна възраст, като в последните години работи като консултант в Мерцедес.

"Нашият отбор загуби една от пътеводните си светлини. Като наш съотборник през последните шест и половина години Ники винаги беше брутално откровен и безпрекословно лоялен. За нас бе привилегия той да бъде част от нашия отбор и да виждаме колко много означават за него нашите успехи. Когато той даваше някоя от прословутите си мотивационни речи, той даваше такава енергия на отбора, каквато не можеше да дойде от никъде другаде. Ники, ти си просто незаменим. Никога няма да има друг като теб", заяви Тото Волф.

Австриецът изтъкна, че смъртта на неговия сънародник оставя огромна празнина във Формула 1. "Ники винаги ще остане една от най-великите легенди на нашия спорт - той комбинираше героизъм, човечност и честност, както в болида, така и извън него. Ние загубихме не просто един от нашите герои, който е автор на някои от най-прочутите обрати в нашия спорт, но също така и човек, който внесе яснота и прямота в съвременната история на Формула 1. Той бе нашият глас на разума и ще ни липсва много", каза Волф.