Шефът на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф твърдо вярва, че срещу него и неговия тим се води целенасочена дискредитираща кампания. Изказването на австриеца дойде във връзка със слуховете, че той може да заеме много висока длъжност в Международната федерация по автомобилизъм (ФИА), под чийто патронаж се провеждат „кралските гонки”.

47-годишният Торгер Кристиан Волф беше споменат наскоро като потенциален заместник на настоящия изпълнителен директор на Ф1 Чейс Кери. За позицията се спрягаха още имената на Кристиан Хорнер (настоящия отборен шеф на Ред Бул Рейсинг – б.р.) и Алехандро Агаг (испански бизнесмен със серия начинания в областта на моторните спортове – б.р.). Дотук най-големи шансове се приписват именно на Волф, под чието вещо ръководство Мерцедес доминира изцяло в хибридната турбо ера, печелейки 5 от 5 възможни титли при конструкторите и пилотите (4 на Люис Хамилтън и една за Нико Розберг).

Самият Волф държеше да подчертае, че изобщо не е кандидатствал за каквото и да е подобна роля. Той изрази мнение, че тези истории са плод на въображението на човек, който явно иска да дестабилизира Мерцедес. „Много се чудя кой постави името ми там”, заяви той пред motorsport.com.

„Може би има кампания да се посочи името ми, а това да предизвика вълна от негативизъм. Интересно, че нищо от споменатото не се случва, а аз изобщо не съм кандидатствал.”

„Наистина съм щастлив в Мерцедес. Наслаждавам се на ролята си да представлявам една от най-добрите марки в света, а след като ми беше дадена автономията да управлявам отбора по най-добрия начин за Мерцедес и като партньор на Мерцедес, наистина се наслаждавам на взаимоотношенията вътре в отбора.”

„Аз съм човек, който следи времената за обиколка. Обичам конкуренцията. Така че каквото и да се спуска от когото и да било, то не идва от мен и съответно не рефлектира върху ситуацията”, добави Волф.