Шефът на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф призна, че докато неделния резултат от Гран При на Сингапур е бил страхотен за отбора му, то в него остава и мъничко съчувствие към конкурента Ферари, който загуби и двете си коли на старта.

Ферстапен: Фетел ме притисна, не направих нищо неправилно

След много слаба съботна квалификация германците се бяха подготвили, че целите в старта на „Яс Марина” ще бъдат сведени до минимизиране на пораженията. Дуото на Ферари Себастиан Фетел и Кими Райконен заедно с пилота на Ред Бул Макс Ферстапен обаче заформиха грандиозен инцидент в първия завой, като тримата отпаднаха само в рамките на секунди. Това позволи на Хамилтън да спечели необезпокояван и така да увеличи драстично преднината си пред Фетел до 28 точки.

Хамилтън: Надявах се, че Фетел няма да ме удари

Кими след сблъсъка: Стартирах отлично, но ме удариха

„Сутринта си говорихме за минимизиране на пораженията, а в крайна сметка си тръгнахме с първо и трето място от Сингапур”, коментира Волф. „От наша гледна точка – това е страхотен резултат.”

„Предвид случилото се обаче няма как да не съчувстваме поне малко на Ферари. Бил съм в ситуация, при която губим и двете си коли, така че знам колко ужасно може да бъде това”, каза Волф.