Поредният старт от сезона във Формула 1 - Гран При на Австрия, бе белязан от инцидента между Ландо Норис и Макс Верстапен. Двамата се удариха в заключителната част на състезанието и така Джордж Ръсел спечели на "Ред Бул Ринг".

Ландо Норис отпадна, а нидерландецът завърши пети в крайна сметка. Пилотът на Макларън обвини именно Верстапен за удара, а това направи и шефът на тима Андреа Стела, който припомни и подобни инциденти между Верстапен и Хамилтън преди години.

„Виждам, че цялото население на света е наясно кой е отговорен с изключение на малка група хора“, започна коментара си шефът на Макларън в F1

"Проблемът е, че ако не се адресира честно това поведение и инциденти, те ще се върнат. Ето че днес отново се случи, защото в миналото това не е адресирано правилно, особено когато имаше битки с Люис, които трябваше да бъдат санкционирани по-сериозно", сподели Андреа Стела след състезанието в Австрия.

Ръководителят на Макларън най-вероятно имаше предвид агресивната защита на Макс Верстапен, който на няколко пъти сменяваше посоката си на движение при спирането за трети завой, за да запази първото място пред Ландо Норис.