Ландо Норис разкритикува защитата на Макс Верстапен по време на Гран При на Австрия. Двамата се удариха в края на състезанието.

Джордж Ръсел се възползва и триумфира на "Ред Бул Ринг", докато пилотът на Макларън отпадна след спукана гума и повреда по болида. Верстапен завърши пети.

„Такива са правилата, не можеш да реагираш на атаката в зоната за спиране, а Макс го направи три пъти от три възможности. На два пъти успях да избегна удара, но третият път той просто зави към мен и се ударихме. Макс определено беше по-бавен в края и провали както неговото състезание, така и моето. Нищо повече не можех да направя, дадох всичко от себе си, не беше достатъчно, но вината за това не е моя", каза Норис относно инцидента.

„Има правила и когато те не се спазват, аз не мога да направя нищо. Борихме се, но не успяхме. Ние подобряваме представянето си и продължаваме да се борим. Много съм разочарован, исках да стане хубава и оспорвана битка и ми е трудно да приема това, което стана, аз не допуснах грешки, Макс беше този, който сбърка", допълни пилотът на Макларън.