Шефът на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф похвали световния шампион Люис Хамилтън за невероятната решимост, която го изведе от дъното на колоната до второто място в Гран При на Великобритания. В същото време австриецът направи доста интересен коментар относно удара на Кими Райконен, който стана причината за всички трудности пред Хамилтън.

След края на състезанието 33-годишният британец намекна, че пилотът на Ферари е действал умишлено в ситуацията, която възникна съвсем в началото на надпреварата. Финландецът бе наказан с 10-секунди заради действията си.

„Това беше невероятно възраждане от Люис. Според мен постигнахме максималното ограничаване на щетите, на което бихме могли да се надяваме”, коментира Волф.

„Да, това е състезателен инцидент. Жалко е, че за втори път биваме извадени (от състезанието – б.р.). Костваше ни доста точки при конструкторите. Ако трябва да се изразя с думите на Джеймс Алисън (техническия директор на Мерцедес и бивш такъв във Ферари – б.р.): „Мислиш ли, че беше умишлено или стана от некомпетентност?” Това е положението, в което трябва да дадем оценка.”

„Не съм доволен. Имахме труден уикенд, спечелихме квалификацията, а после бяхме извадени в първата обиколка. Няма как да не сме от губещата страна”, допълни Волф.

Още по темата:

Бесният Хамилтън не можа да си намери място

Хамилтън намекна за умисъл при катастрофата с Райконен