Основният акционер в Астън Мартин Лорънс Строл, който междувременно отхвърли слуховете, че може да продаде автомобилната компания Астън Мартин на китайски концерн и шефът на F1 тима Отмар Шафнуер вече многократно изразиха доверие в способностите на Фетел да изведе тима на ново ниво. Тяхното мнение се споделя и от бившия технически директор на Торо Росо (сега Алфа Таури) Джорджо Асканели. Той заяви преди години, че Фетел определено помага на отборите, към които се присъединява.

„Вероятно сте забелязали, че всеки тим, с който се е състезавал, се е превръщал в отбор-победител. Първо Торо Росо, след това Ред Бул. Това се дължи и на Себастиан. Заради скоростта му и способността да води един тим“, обясни италианецът. „През 2008 г. например Ред Бул имаше всичко необходимо, за да успее, но ние се справихме по-добре, защото Фетел бе по-добър от Дейвид Култард и Марк Уебър", заяви Строл.

През сезон 2008 Фетел печели първата победа в кариерата си – Гран при на Италия на пистата Монца. Тимът на Торо Росо финишира шести при конструкторите, на позиция пред Ред Бул.