Хелмут Марко често противоречеше на шефа на Ред Бул във Формула 1 Кристиан Хорнер през изминалия сезон. Състезателната година приключи, от Милтън Кийнс избраха Серхио Перес за съотборник на Макс Верстапен през 2021 г., но ситуацията между ръководителя на екипа и съветника на отбора не се промени. Хорнер каза след избора на Перес, че Нико Хюлкенберг всъщност не е бил сериозен кандидат за втория кокпит в тима. С немския пилот била проведена само кратка дискусия. Марко заяви точно обратното.

„Хюлкенберг наистина бе сериозен кандидат. Анализирахме всичко в детайли, преценихме силните и слабите страни на тримата пилоти. В крайна сметка предпочетохме Перес пред Хюлкенберг, защото може да донесе познания за Мерцедес. Освен това Хюлкенберг не се представи много добре този сезон“, заяви Марко.

„Серхио ще ни даде много информация относно задвижващите системи на Мерцедес. Надяваме се знанията му да помогнат. Освен това може да работи перфектно с гумите. Всички видяха колко време може да изкара с един комплект на пистата. Този опит също ще бъде много полезен. Преговорите бяха бързи, споразумението е за една година", добави още той.