Шефът на Ред Бул Хелмут Марко е недоволен от ФИА, тъй като все още няма исканото от тима уточнение по отношение предното крило на Мерцедес. Отборът не е подавал официален протест срещу основния си съперник, но австриецът изрази възмущение, че все още няма позиция от страна на федерацията.

„Когато се разследва нещо под давление на Мерцедес, всичко се върши със скоростта на светлината. Вече бяха подготвени въпроси относно задното ни крило, задвижващата ни система и наляганията в гумите ни“, заяви Марко.

„Всички тези питания бяха поставени от Мерцедес или управлявани от Мерцедес отбори. Ние имаме определени притеснения относно предното крило на Мерцедес – на онборд кадрите ясно се вижда как се движи. Чакаме отговор от ФИА. Изискваме уточнение", добави още той.

„Извън пистата всичко опира до използването на техническия регламент в твоя собствена полза. Нашите отговори ги даваме на писта. Макс Верстапен лесно можеше да спечели в Баку ако не му беше гръмнала гумата. Но и това показа, че Ред Бул може да триумфира на всякакъв тип писта", каза австриецът.