Пилотът от Монако Шарл Льоклер обяви преди състезанието в Сингапур, че голямата цел пред него е да стане един ден световен шампион с Ферари.

"Засега сезонът бе труден, но аз съм мотивиран на 200 процента да се върна на нивото си от миналата година и да се боря отново за победи, защото това заслужава Ферари. Още след първото състезание разбрахме, че не сме на желаното ниво. Но имахме много добра реакция на тима. Имаме още много работа да свършим. Не е лесно да го приемем, но след като вече сме го направили, трябва да работим много, за да съкратим разликата", каза вицешампионът от миналия сезон в интервю пред АФП.

"Ред Бул свършиха страхотна работа. Макс (б. а. - Ферстапен) се чувства много добре в болида си. Той е изключително бърза, прави много малко грешки. Ред Бул имат най-добрата кола, браво", каза още монегаскът.

"Честно казано и реално погледнато, тази година ще е много трудно да спечеля състезание. Мисля, че в Лас Вегас (б. а. - 21-ия кръг на сезона през ноември) можем да бъден конкурентни. Но не мисля, че ще бъдем на нивото на Ред Бул", призна Льоклер.

"Надявам се следващата година да сме на ниво. Смените, които прави Фред (б. а. - директора на Ферари Федерик Васьор), няма да се видят веднага, а в по-дълъг план. Ние имаме много добри инженери и всичко е възможно следващата година. Ще започнем на съвсем нова база 2024 година. Целта е да се борим с Ред Бул", надява се той.

"Винаги съм мечтал да бъда във Ферари, още от дете. Ситуацията не е такава, каквото ми се иска днес, но това не променя целта ми - да бъда световен шампион с Ферари", каза още той.

"Проектът с Фред е дългосрочен. Аз съм напълно зад него, той знае това. Имам 200 процента доверие във Фред и съм убеден, изборите, които прави, са добри. Трябва му време новостите да станат. Отборите днес не са същите, като преди 30 или 40 години, когато се правеха промени и се усещаха веднага. Нямам съмнение за бъдещето на Ферари и съм сигурен, че е въпрос на време да се върнем на първите позиции", завърши Шарл Льоклер. /БТА