Себастиан Фетел получи покана да тества автомобил от Индикар. Шефът на екипа на Rahal Letterman Lanigan Racing Боби Рейхал би се радвал да предостави възможност на четирикратния световен шампион във Формула да направи няколко обиколи на пистата „Роуд Америка“.

Себастиан Фетел в момента кара за отбора на Астън Мартин в F1. Германецът отбеляза през миналия уикенд, че предпочита да кара на „истински“ американски писти като Роуд Америка, отколкото на улични трасета като това в Маями Гардънс.

Във връзка с това, пилотът от американските серии Греъм Рейхал заяви: 

„Ще го кажа направо: Себ, ако някога искаш да тестваш машина от Индикар на Роуд Америка, ще го направим. За нас ще бъде чест да ви качим в нашия автомобил“, написа американецът в профила си в Туитър.

Боби Рейхал, който е съсобственик на отбора Rahal Letterman Lanigan заедно с Дейвид Летърман и Майк Ланиган, отговори на туита на сина си и като заяви:

„Себ, ако искаш да го направиш, има сделка!“, което накара Греъм да добави: „О, момче, Боб проговори. Да започваме.“

 

„Трябва да погледна графика си. Но това е страхотна писта, така че нека видим какво може да се случи", заяви от своя страна Фетел.

В разговор с Motorsport. com в понеделник, трикратният шампион в Индикар и победител в Инди 500 през 1986 г. Боби Рейхал заяви, че предложението му към Фетел е сериозно.

„В момента нямаме никакви възможности, но защо не?“, каза той. „Не можеш да покажеш Индикар на по-добро място от Роуд Америка. Това е една от най-известните писти в нашия шампионат и изобщо в САЩ. Затова бих искал да видя какво мисли Фетел.“

„В крайна сметка дали човек като него иска да се състезава в Индикар след изключително успешна кариера във Формула 1? Не знам. Много европейци не харесват идеята за овални състезания. Той все още е едва в средата на 30-те си години, така че му остават още много години, за да опита други състезателни серии.“