Пилотът на Хаас Ромен Грожан обяви, че ще се раздели с отбора в края на настоящата кампания във Формула 1. Той стори това в съобщение публикувано в социалните мрежи.

Ето какво гласи то:

„Последната галва от книгата е завършена.

 „Аз съм с Хаас от ден 1. Пет години, през които минахме през върхове и падения, отбелязахме 110 точки в 92 състезания, но пътуването си заслужаваше. Научих много, подобрих се като пилот и станах по-добър човек. Надявам се също да съм помогнал на хората в отбора да се подобрят. Това е може би моята най-голяма гордост, по-голяма от лудите първи състезания през 2016 година, или това четвърто място в Австрия през 2018 година.

„Желая всичко най-добро на отбора“, написа Грожан в своя „Facebook“ профил.

Новината за раздялата между французина и американския тим идва след месеци на спекулации, че отборът ще търси промяна в своя пилотски състав, който бе непроменен от 2017 година насам, когато съотборник на Грожан стана датчанинът Кевин Магнусен.

Френският пилот е част от Хаас още от самото начало на отбора, като още в Гран При на Австралия през 2016 година той отбеляза първите точки в историята на тима, след като финишира на шесто място, а в следващото състезание в Бахрейн той се класира на пета позиция.

Все още се спекулира кой ще заеме мястото на Грожан и дали Магнусен ще остане в тима. Сред спряганите имена за поне едно от местата на двамата пилоти са тези на Никита Мазепин и Мик Шумахер.