Карлос Сайнц с Ферари спечели квалификацията за Гран при на Сингапур - 15-ти кръг за сезона във Формула 1. Испанецът направи най-бърза обиколка на пистата "Марина бей" - 1:30.984 минути. Той  изпревари със 72 хилядни Джордж Ръсел от Мерцедес и със 79 хилядни съотборника си Шарл Льоклер. Четвърти остана Ландо Норис.
 
Квалификацията в Сингапур беше белязана от провал на пилотите на Ред Бул, които не успяха да влязат в третата част. Това е пети случай от началото на сезона, в който пилот на Ред Бул не успява да спечели квалификацията, а също и втори пореден полпозишън за Сайнц, който спечели квалификацията и на пистата "Монца". Световният шампион Макс Верстапен бе с 0.007 по-бавен от Лоусън в спора за последното място в топ 10 и ще стартира 11-ти утре. Перес ще потегли 13-ти, след като се завъртя в началото на своя последен летящ тур.
 
Пети и шести ще стартират Люис Хамилтън и Кевин Магнусен, а на четвъртата редица ще се наредят Фернандо Алонсо и Естебан Окон. Най-бавни в решителната фаза на квалификацията бяха Нико Хюлкенберг и Лиам Лоусън, които в едва третия си състезателен уикенд за първи път достигна до решителните 12 минути на сесията за място.
 
Елиминирани в края на първата фаза на квалификацията, която завърши с червен флаг, бяха Валтери Ботас, Оскар Пиастри, Логан Сарджънт, Гуаню Джоу и Ланс Строл. Именно канадецът бе причината за червените знамена, които бяха развени след края на сесията.
 
Пилотът на Астън Мартин се удари много тежко в стената на последния завой на трасето. Той недозави в бързите финални две криви и в опита си да овладее колата мина през една неравност, от която болидът му подскочи и той нямаше шанс да овладее колата.
 
Този инцидент на Строл не позволи на доста пилоти, включително и Пиастри, да подобрят своите временя в края на сесията. Големият печеливш от този развой на събитията беше Албон, който хвана последния билет за Q2.
 
Състезанието за Гран При на Сингапур започва утре в 15:00 часа българско време.