Механиците и инженерите в Ред Бул сътвориха огромен подвиг, след като успяха да ремонтират навреме гръмналия двигател на Даниел Рикиардо и австралиецът получи шанс да стартира в съботната квалификация. До последно не беше ясно дали пилотът ще участва в битката за позиции след тежката авария в третата и последна свободна тренировка. В крайна сметка той дори успя да се пребори за позиция в топ 10.

Ред Бул и Рикиардо ще имат нужда от чудо

Рикиардо излетя от бокса с „мръзна газ” три минути преди края на Q1 и за момент колата му се хързулна заплашително по асфалта в питлейна. Мнозина сметнаха, че маневрата говори за лека загуба на контрол заради желанието на състезателя да стигне до пистата по възможно най-бързи начин. Съществува обаче и друго гледище, а именно – че става въпрос за умишлено действие на Рикиардо, с което да повиши температурата в гумите си. Той не разполагаше с много възможности да стори това на самата писта, защото почти веднага се впусна в бърза обиколка.

Невероятно! Ферари сгъна Мерцедес в квалификацията

Стартът за Голямата награда на Китай е утре, 15-и април от 9,10 часа българско време, като можете да го наблюдавате пряко в ефира на DIEMA SPORT 2, онлайн на GONG PLAY и PLAY DIEMA XTRA.