Ферари не успя да запише победа и по време на третия старт от Формула 1. В Китай пилотите на „черните кончета“ завършиха на четвърто и пето място, зад Валтери Ботас и Люис Хамилтън.

По време на състезанието на пистата „Шанхай“ особено интересна бе и вътрешноотборното съревнование между състезателите на Скудерия.

С какво Мерцедес превъзхождаше Ферари, както и темата с нареждането Шарл Льоклер да пусне пред себе си Себастин Фетел бяха сред въпросите, които бяха подробно обсъдени в предаването на DIEMA SPORT 2 – „Формула 1 Токшоу“.

Водещият Лъчезар Пройнов и гостите му – Иван Тенчев и Момчил Манчев коментираха всички актуални теми след старт номер 1000.

„Определено от това, което видяхме в Китай може да направим извод, че цялата аеродинамична философия на Ферари е погрешна. Каквото и да направят с болида, който имат в момента, те нямат възможност да създават по-голямо аеродинамично притискане на предните колела от това, което създават“, коментира Тенчев, който каза, че от тази гледна точка Мерцедес има предимство, тъй като всяка писта има повече завои, отколкото прави.

„В Китай философията на Мерцедес бе по-добра“, допълни Тенчев.

Бе коментирана и темата с отборните нареждания. В Китай Шарл Льоклер получи нареждане да пусне пред себе си Себастиан Фетел. Младият монегаск се възмути, но все пак изпълни заповедта.

„Въпросът е комплексен. За Льоклер всичко ще се промени, когато усети вкуса на победата. Първият му успех е въпрос на време. След това актуален ще е въпросът колко сложен ще е мениджмънтът в тима на Ферари“, коментира Момчил Манчев.

Още може видите във видеото от предаването "Формула 1 Токшоу" по телевизия DIEMA SPORT 2.