Отборът на Форс Индия по всичко личи ще си има нови неприятности, като ще бъде призован по дело в съда, свързано с… розовия цвят на новите си болиди за 2017 година.

Преди началото на кампанията собственикът Виджай Маля извести за драстичната промяна в дизайна. Тя бе обвързана с най-скорошния спонсорски договор, който отборът подписа с австралийска компания за водни технологии.

Маля доскоро се радваше на промяната, но именно тя, по всичко личи, ще вкара тима в съдебна битка. Рекламна агенция предприе правни действия срещу Форс Индия за това, че тимът е пренебрегнал договорно споразумение и сам е сключил сделката с австралийците, спестявайки си комисионна от 10 милиона евро.

Форс Индия осъди поведението на пилотите си в Азербайджан

„От жалбата става ясно, че преди да подпише договора Форс Индия е имал писмено обвързване с агенцията”, докладва германското издание „Билд”. Делото ще се води пред Британския финанси съд.

Форс Индия, който записа рекордно 4-о място при конструкторите през миналия сезон, презентира розовия си дизайн по-рано през март, когато бе финализирана сделката с австралийската компания BWT. По непотвърдени информации споразумението носи на тима 12-15 милиона евро годишно.