Двамата състезатели на Форс Индия във Формула – Серхио Перес и Естебан Окон е трябвало да изтърпят тежко „конско” след Гран При на Азербайждан. Двамата се сблъскаха в дуел помежду си, което шефовете не искат да виждат никога повече.

Сблъсъкът се оказа фатален за Перес, който впоследствие не успя да завърши. Окон все пак намери начин да попадне в зоната на точките, финиширайки 6-и. След края на старта и двамата се оплакаха от случката, но спортният мениджър Отмар Шафнауер реши да смъмри всеки от тях.

Победителят в Баку: Лудо състезание, не го очаквах

„Бих казал, че случилото се бе 50 на 50 или може би 55 на 45. Най-лошото нещо, което можеш да сториш, е да блъснеш своя съотборник. Тук беше неприятно, защото това е писта със стени, иначе Серхио щеше да има място и всичко щеше да се размине.”

„Затова се срещнахме относно инцидента и им казах, че това е неприемливо. Нямат право да воюват помежду си. Лошо е да удариш друг пило,т какво остава за съотборника ти. Рискуваш да провалиш цялото състезание на отбора. И двамата са наясно с това, те са интелигентни момчета”, каза Шафнауер.