Бившият пилот от Формула 1 Пастор Малдонадо призна, че на този етап няма начин да се завърне в шапионата. Колумбиецът също така намира за неподходящи сравненията между него и младата звезда на Ред Бул Макс Ферстапен.

33-годишният венецуелец в своята кариера се състезава за отборита на Уилямс и Рено. За последно той бе част от Ф1 през 2015 година, преди спонсорската му сделка с нефтената компания PDVSA да пропадне.  В момента той се изявява в World Endurance Championship и няма причини да мисли за завръщане.

Анализ на инцидента между съотборниците в Ред Бул

„Нямам нито спонсори, нито финансова подкрепа от моята родина, както беше преди. Ситуацията на моите сънародници не е лека, но като се има предвид климата във Венецуела, оттук нататък може само да се подобрява”, заяви Малдонадо.

Малдонадо имаше решително присъствие на пистата във Ф1. Неговият ултраагресивен стил му спечели колкото фенове, толкова и противници, които имаха навика да го наричат „Краштор” (от английското crash – катастрофа – б.р.). Напоследък в подобна посока е поел и Ферстапен, който непрекъснато се замесва в инциденти на пътя.

Малдонадо обаче не е най-големият привърженик на това да се чертаят паралели между двамата. „Макс е фантастичен пилот. Той обаче е още много млад и е нормално да допуска грешки. Нужно му е да натрупа опит, но да го сравняват с мен е просто неподходящо”, добави южноамериканецът.