Бившият световен шампион от Формула 1 Нико Розберг разкри коя според него е единствената мисия, която стои на дневен ред пред Себастиан Фетел и Ферари. Розберг твърди, че за неговия сънародник ще бъде много важно, ако успее да надвие Люис Хамилтън (Мерцедес) за първи път през 2019-а именно в Китай.

Макар че кампанията стартира с две двойни победи за Мерцедес, определено стана видно от първите две състезания, че Ферари разполага с по-бързата кола. Вече 12 години „скудерията” не е излъчвала световен шампион и основното напрежение тук тегне върху 31-годишният Фетел. Дотук обаче той остава леко в сянката на своя съотборник Шарл Льоклер, като дебютантът в редиците на Ферари първи от двамата се добра до място в подиума (а и най-вероятно щеше да го изпревари и в Австралия, ако не бяха отборните заповеди).


Състезанието за Голямата награда на Китай - трети кръг за сезон 2019 във Формула 1 - ще се проведе в Шанхай на 14 април. Проследете свободните тренировки, квалификацията и самия старт чрез каналите на DIEMA XTRA и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.


„За мен при Себастиан всичко е просто фаза, през която преминава”, коментира Розберг. „Всеки спортсмен трябва да се справи с онези неща, които невинаги вървят по план.”

„Трябва да намериш своя път, а Себастиан е 4-кратен световен шампион, затова съм сигурен, че ще успее. Той трябва да попадне отново в позитивна спирала. Във Формула 1 всичко, от което имаш нужда, е едно добро състезание. Ако той победи в Китай, тогава ще полети.”

„Мерцедес може и да има по-добрия старт на сезона по отношение на точките, но изглежда, че Ферари разполага с по-добрата кола. В Бахрейн Ферари позволи на Себастиан и Шарл да се състезават свободно, но те имат двама конкурентни пилоти, а това винаги е трудно за менажиране.”

„Люис, от друга страна, е както обикновено: винаги е нащрек, затова го считам за фаворит по отношение на титлата”, допълни Розберг.