Люис Хамилтън се впусна в защита за пилота на Скудерия Ферари след скъпоструващата грешка на германеца по време на ГП на Бахрейн. Хамилтън довери за съперника си, че е чудесен спортист, като очаква да се завърне в борбата за титлата във Формула 1. Фетел се завъртя в средата на състезанието на Сахир през уикенда, когато бе в битка с Хамилтън в последния уикенд, губейки своето второ място и завърши пети.

Германецът направи сходна грешка през миналата година, завъртайки се в Италия, Япония и Остин, Тексас. „Фетел прави прекалено малко грешки, за да се вглеждаме в тези”, сподели Хамилтън.

„Това може да се случи на всеки, не защото ти си многократен световен шампион. Това няма да те спаси, ако това ти вещае уикенда. Прекалено много са обстоятелствата. Ако погледнем кариерата на Себастиан, той има перфектна визия за пистите, дори в скучните състезание. Чудесен шампион и атлет е и ще докаже, че ще се възстанови”, продължи той.

Хамилтън довери, че метеорологичните условия са били тежки също така за Фетел в Бахрейн, тъй като вятърът е бил много силен. Това е спомогнало на четирикратния световен шампион да се завърти и да натрупа тежък дефицит в надпреварата.

„Това може да се случи, когато колата няма правилните настройки. Вие не виждате всички малки неща, които се правят в болидите, а това са много важни неща”, завърши Люис Хамилтън.