Себастиан Фетел няма шанс да пребори Люис Хамилтън за световната титла във Формула, ако продължава да допуска толкова много грешки. Това заяви бившият съотборник на британеца в Мерцедес – Нико Розберг.

Вчера германецът и Ферари се провалиха звучно в домашното Гран При на Италия, като ранен сблъсък между Фетел и Хамилтън лиши претендента за титлата от шансове за победа. Асът на „скудерията” впоследствие обвини съперника си за сблъсъка, макар че повечето анализатори хвърлят вината именно върху него.

Заради победата на Хамилтън на „Монца” разликата между двамата вече е 30 точки в полза на британеца, който продължава да води в класирането. Според Розберг, който надви Хамилтън през 2016 за титлата, неговият сънародник трябва да преобърне хода на събитията възможно най-бързо.

„Няма как да надвиеш Люис Хамилтън в шампионата, докато допускаш толкова много грешки. Просто фактите са такива”, коментира Розберг. „Фетел трябва да се събере, иначе нищо няма да се получи.”

„Люис е еталонът на трасето. Определено той е на върха в своята кариера, а нещата се развиват в посоката, която той желае.”

„Хамилтън няма вина за сблъсъка на „Монца”, защото той остави достатъчно място на Фетел. Няма за какво да го виним. Себастиан отива твърде навън, набутва се в Люис и се завърта. Вината е негова на 110 процента”, допълни Розберг.

Още по темата:

Хамилтън открадна шоуто на "Монца" и пирува пред Ферари

Ботас жегна много сериозно Ферари на "Монца"