Енигматичният ръководител във Формула 1 Рос Браун заяви, че не съществува рецепта, която да „излекува“ шампионата само за една нощ.

Бъдещето на спорта в момента е деликатна тема, след като „Либърти Медия“ в началото на годината приключиха процедурата по придобиването на собствеността. Американците веднага потърсиха 62-годишният Браун, който прие ролята на директор по мениджмънта в новата управленска структура, чиято приоритетна цел е да възроди интереса към най-комерсиалните автомобилни серии.

„Има проблеми, които не изискват отлагане, но решаването им ще отнеме време“, коментира Браун пред Би Би Си. „Искаме да се фокусираме върху това шоуто да бъде възможно най-добро и феновете да се забавляват. Всяко решение, което ще вземем оттук нататък – дали техническо, спортно или икономическо, ще се проверява дали отговаря на изискването да прави спорта по-добър, по-интригуващ и по-печеливш.“

„Постепенно ще насочим Формула 1 във вярната посока. Няма как да промениш толкова комплексен спорт като Формула 1 само за една нощ, но посланието ни е, че се борим да го направим колкото се може по-достъпен и интригуващ. Надявам се с постоянното напрежение, което прилагаме, да отведем спорта на едно по-добро място“, заяви Рос Браун.