Рос Браун: Формула 1 може да живее и без Ферари

Спортният директор на Формула 1 Рос Браун призна, че собствениците на моторната надпревара от Либърти Медия, се опитват да избегнат оттеглянето на Ферари от надпреварата, но даде да се разбере, че няма как италианския тим да диктува условията си на собствениците. При това бившият технически директор на Скудерията е уверен, че дори Ферари да се оттегли, то Формула 1 ще продължи да се развива.

"Ферари е важен елемент във Формула 1 и ние сме съгласни с това, Скудерията е дългосрочно свързана с Формула 1 и ние не искаме да губим този тим. Но, за нас е важно, нещата в спорта да са правилно организирани, надявам се, след определени промени Ферари ще се чувства добре. Формула 1 ще продължи и дори Ферари да напусне надпреварата", коментира Браун. 

"Виждали сме световни шампиони да се отказват, отбори са се отказвали, пилоти са се отказвали, но спортът продължи да се развива. Той ще продължи да се развива независимо дали Либърти Медия са собственици, или дали Ферари ще продължи да се състезава", продължи той.

"Разбира се, без Ферари Формула 1 няма да стане по-добра, затова е нужно да намерим решение, което удовлетворява и двете страни. Но, не трябва и да се допусне ситуация един отбор, било Мерцедес, Ферари или Рено да диктуват условията", завърши изказването си Рос Браун.

Свързани материали

  • От Ферари обещавали планини от пари на Ейдриън Нюи От Ферари обещавали планини от пари на Ейдриън Нюи
  • Кой, колко похарчи във Формула 1 през 2017 Кой, колко похарчи във Формула 1 през 2017
  • Новото Ферари се справи с краш тестовете Новото Ферари се справи с краш тестовете
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Рос Браун Ферари Формула 1

Формула 1

SAS banner