Спортният директор на Формула 1 Рос Браун призна, че собствениците на моторната надпревара от Либърти Медия, се опитват да избегнат оттеглянето на Ферари от надпреварата, но даде да се разбере, че няма как италианския тим да диктува условията си на собствениците. При това бившият технически директор на Скудерията е уверен, че дори Ферари да се оттегли, то Формула 1 ще продължи да се развива.

"Ферари е важен елемент във Формула 1 и ние сме съгласни с това, Скудерията е дългосрочно свързана с Формула 1 и ние не искаме да губим този тим. Но, за нас е важно, нещата в спорта да са правилно организирани, надявам се, след определени промени Ферари ще се чувства добре. Формула 1 ще продължи и дори Ферари да напусне надпреварата", коментира Браун. 

"Виждали сме световни шампиони да се отказват, отбори са се отказвали, пилоти са се отказвали, но спортът продължи да се развива. Той ще продължи да се развива независимо дали Либърти Медия са собственици, или дали Ферари ще продължи да се състезава", продължи той.

"Разбира се, без Ферари Формула 1 няма да стане по-добра, затова е нужно да намерим решение, което удовлетворява и двете страни. Но, не трябва и да се допусне ситуация един отбор, било Мерцедес, Ферари или Рено да диктуват условията", завърши изказването си Рос Браун.