Бившият шеф на Макларън във Формула 1 Рон Денис се договори да продаде своите дялове в „Макларън Технолъджи Груп” и „Макларън Аутомотив”. Те ще бъдат придобити от новосформираната „Макларън Груп” и по този начин ще бъде сложен край на 37-те години, които британецът прекара в компанията.

Натиреният Рон Денис ще изкупи Мейнър?

Съюзник на Денис се измете от Макларън

Денис пое контрола върху Макларън през 1980 година и беше шеф на отбора до 2009 година.  В този период отборът записа 158 победи в стартове от Ф1 и спечели 17 световни титли, а зад волана на болидите заставаха някои от най-добрите пилоти в историята като Ники Лауда, Ален Прост, Айртон Сена, Мика Хакинен и Люис Хамилтън.

Макларън назначин американец за изпълнителен директор

Кроежите на Рон Денис разцепиха Макларън

Той също така видя старта на „Макларън Аплайд Технолъджис”, а също и формирането на „Макларън Аутомотив”, който в момента е сред водещите в световен план производители на спортни коли.

„Много съм доволен, че постигнах споразумение с останалите акционери в Макларън”, коментира Денис, който бе освободен като изпълнителен директор през ноември. „Това е подходящият край на моето време в Макларън и ще ми позволи да се фокусирам върху другите си интереси. Винаги съм казвал, че моите 37 години в Уокинг трябва да се считат за глава от историята на Макларън, пожелавам на компанията целия късмет, за да продължи позитивното си развитие”, коментира Денис.