Кроежите на Рон Денис разцепиха Макларън

Рон Денис<strong> източник: Gulliver/Getty Images</strong>

Рон Денис източник: Gulliver/Getty Images

Бъдещето на Рон Денис в Макларън и Формула 1 е под въпрос. Причината се корени в действията на самия британец, който миналата седмица е представил оферта за изкупуването на компанията срещу 1,65 милиарда паунда. Предложението е на група китайски бизнесмени.

Според „Скай Нюз“ останалите акционери не са останали очаровани от това и вече подготвят план да го отстранят от поста му. В четвъртък и петък Денис безуспешно опита пред Върховния съд да си издейства забрана за отстраняването му от оперативна дейност до януари, когато договорът му изтича.

Тези негови действия доведоха до спешна среща на акционерите снощи, която най-вероятно ще доведе до изключването му от управленския процес. Денис притежава 25 процента от „Макларън Технолоджи Груп“. Другите двама акционери са Мансур Оджиех, който от дълги години работи с Денис, също притежател на 25-процентов дял, и бахрейнския суверенен инвестиционен фонд „Мумталакат“, който държи останалите 50 процента. Според тях офертата на китайците е неприемлива и затова ще искат отстраняването на Денис.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
МакЛарън Формула 1 Рон Денис

Формула 1

SAS banner