Пилотът на Рено Даниел Рикиардо смята, че в сегашната трудна за всички ситуация е важно и пилотите да участват в дискусията за нормалното провеждане на сезона във Формула 1 тази година. В момента организаторите и шефовете на отборите се мислят как да протече сезонът, след като Европа вдигне забраните и животът започне да се влиза отново в нормален ритъм.

Рос Браун заяви в интервю, че се надява тази година да могат да се състоят възможно най-много състезания и календарът да започне през юли с формат три поредни състезателни уикенда и един почивен. Според Рикиардо обаче уикендите трябва просто да са двудневни.

“Мисля, че ще трябва да съкратим програмата, ако искаме да се състезаваме няколко поредни седмици. Ще трябва да се съберем в два дни вместо в три. Освен това ще е хубаво да подредим календара по региони - логично е да имаме първо период в Европа, след това да отидем на Изток и после на Запад. Така ще можем да рестартираме успешно”, сподели австралиецът.

Той е на мнение, че шефовете във Формула 1 трябва да включат в дискусията и пилотите.

“Мисля, че е важно и ние да имаме думата. Събрани сме в асоциация, която можем да използваме за комуникационен канал. Можем да дискутираме заедно с организаторите, да споделим мнението си и заедно да намерим решение. Мисля, че ако ни се предложи двудневен формат, пилотите ще го подкрепят, защото така ще можем да направим повече състезания”, каза още бившият пилот на Ред Бул.