Пилотът на Рел Бул Рейсинг във Формула 1 – Даниел Рикиардо също изрази своето мнение за задължителния за всички болиди през 2018 година предпазен елемент на кокпита. Според австралиеца т. нар. „ореол” може и да не е най-красивият, но съвсем скоро дискусиите около него ще приключат.

28-годишният състезател имаше шанс да усети детайла и новия болид RB14 по-рано през седмицата, когато колата беше представена. Денят за снимки обаче не мина съвсем успешно, тъй като Рикиардо катастрофира на силно мократа писта „Силвърстоун”.

Рикиардо почупи новия болид на Ред Бул в деня за снимки

„Каква е присъдата ми за ореола? Мисля, че ще бъде наред. Не ме разбирайте погрешно, не ми харесва как изглежда, но смятам, че всичко ще бъде окей”, коментира пилотът за официалния сайт на отбора си.

„За него ще се говори оттук до началото на тестовете. Че дори и повече преди старта в Мелбърн. След това обаче много скоро ще имаме други теми за разговор. Особено след началото на сезона и когато шампионатът започне да придобива форма.”

Босът на Мецедес за ореола: Само ми дайте моторна резачка...

„Едно нещо е сигурно – ще е нужно време да свикнем с новата кола. Държи се много различно на пистата. Може би ще трябва да започна йога или нещо  друго, за да стана по-гъвкав”, пошегува се Рикиардо.