Пилотът на Ред Бул във Формула 1 Даниел Рикиардо счита, че не е настъпило голямо разместване в баланса на силите между тимовете в челото. Според австралиеца Мерцедес продължава да диктува събитията, макар самият той да постави нов рекорд на пистата „Каталуня” при предсезонните тестове.

Шефът на Мерцедес: Май няма да сме най-бързите

28-годишният състезател беше звездата от втория ден при втория тур тестове в Барселона, като завъртя впечатляваща бърза обиколка с гумите хиперсофт за 1:18,047 минути. За мнозина тя е доказателство, че Ред Бул би могъл да се включи в битката, която през миналата година се водеше главно между Мерцедес и Ферари.

„Сигурен съм, че Мерцедес все още са на върха в момента, но не мисля, че ние изоставаме чак толкова много от тях”, коментира Рикиардо. „Ако успеем да прибавим още някои неща в представянето ни, ще бъдем много добри.”

Даниел Рикиардо с рекорд на пистата в Каталуня

„Ще разберем как стоят нещата в Мелбърн, но все така смятам, че Мерцедес ни превъзхожда, макар и не с много.”

„Изглежда сме близо до тях. Ферари, бих могъл да кажа, също са близо. Смятам, че темпото ни е сравнимо с тяхното”, добави Рикиардо.

Мерцедес определено се опитва да скрие нещо от конкурентите си, като засега не е поставял време с най-бързите налични гуми – хиперсофт. „Мерцедес изглеждат най-бързи. Ако сложат хипермеките гуми, според мен ще дръпнат с още няколко десети от секундата. Ако това наистина е така, скоро ще го научим”, допълни Рикиардо.