Пилотът на Ред Бул Рейсинг Даниел Рикиардо смята, че Люис Хамилтън никога не би спечелил 4 световни титли във Формула 1, ако караше за тим различен от Мерцедес.

През 2017 година британецът се изравни по трофеи със Себастиан Фетел и Ален Прост при поредната демонстрация на техническо превъзходство от германския тим. Макар самият Фетел да призна, че триумфът на Хамилтън е бил заслужен, то Рикиардо очевидно няма високо мнение за пилотските умения на 32-годишния шампион.

Люис Хамилтън заговори за отказване

„Хамилтън спечели 3 от последните 4 шампионата, но ако караше за средняшки отбори нямаше да има подобни успехи”, контрира австралиецът. „Колата е голяма част от успеха, но в същото време трябва да си добър пилот, за да получиш място във водещ отбор.”

„Имаш нужда от двете неща. За момента все още колата определя повече от пилота. Бих казал, че ситуацията е 75/25. Ако успеем да поизравним нещата и да направим пилота с по-голямо влияние, като извадим от сметките самия автомобил, то тогава би било по-добре.”

Хамилтън му отпуснал края както само той си знае

„От Люис до човека най-отзад в колоната разликата в една обиколка е 3 секунди, но само една от тях се дължи на пилота. Състезанията ще станат много забавни, ако с помощта на колите всички даваме времена в рамките на 1 секунда”, допълни Рикиардо.