Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън обеща, че ще бъде в най-добрата си форма за първото състезание през 2018 година, след като е прекалил с купоните в последно време. Британецът чистосърдечно посочи този факт като причината за слабото си представяне в заключителните 2 състезания на отминалата кампания.

Те така или иначе бяха без значение, тъй като в Гран При на Мексико британецът стори нужното, за да си осигури своя четвърти трофей при пилотите. В предпоследния старт (Гран При на Бразилия) Хамилтън завърши четвърти, а в заключителното за годината състезание в Абу Даби бе победен от своя съотборник Валтери Ботас.

Ботас гръмна последното шампанско за сезона

Ситуацията напомни доста за 2015 година, когато след спечелването на титлата Хамилтън не успя да спечели заключителните 3 състезания през кампанията, а това даде нужната инерция на Нико Розберг да го надвие за титлата през следващия сезон.

„Притесненията ми от този факт клонят към нулата”, коментира Хамилтън. „Очевидно е, че подобни неща ти се случват, когато спечелиш шампионата. Когато триумфирах в Мексико, купонясвах  здраво. Така се прави.”

„След това продължих да карам относително добре, но не бих казал, че се представях на 100 процента, както бе в другата част от сезона. Сънят и енергията ми определено бяха на друго ниво за последните 2 състезания.”

Фетел: Мразя да го кажа, но Хамилтън беше по-добър

„Опитах да имам същия подход към тях, но ако не се готвиш по познатия начин, не постигаш обичайните резултати. Това обаче не ме притеснява. През следващата година ще завърна във формата, която показах през втората половина от сезона”, допълни Хамилтън.