Отборът от Формула 1 - Рено, назначи за свой изпълнителен директор Марчин Будковски, доскоро заемал позицията технически шеф на Международната автомобилна федерация (ФИА).

В специално изявление на отбора се казва, че 40-годишният поляк ще наблюдава изработката на всички шасита и останалите производствени дейности. Официално назначението и представянето му ще бъде в неделя, часове преди началото на Гран При на Япония. 

Този ход вероятно ще разгневи доста от съперниците на Рено в шампионата, тъй като в ролята си на технически директор на ФИА Будковски е имал достъп до голяма част от поверителната информация на останалите тимове.

Все още не е ясно кога той ще влезе официално в новата си роля в Рено, тъй като е в тримесечно предизвестие, че напуска ФИА от началото на септември.

"Това не е най-добрата ситуация за нас специално, тъй като Марчин е много способен човек и беше на привилегирована позиция във ФИА", заяви босът на Ред Бул Кристиан Хорнер. 

"В последните три години всеки отбор ходеше при него и го питаше за какво ли не Това законно ли е? Така че той е запознат с много тънкости от самия спорт, знае неща от кухнята на отборите. Трите месеца предизвестие са кратък период", каза още той.