Тимът на Ред Бул ще обсъди с Макс Верстапен работата с Хонда по проблемите, които извадиха нидерланския пилот в две поредни състезания. Грижи със задвижващата система сложиха край на Гран при на Италия и Тоскана за него. Верстапен реагира особено рязко на пистата Муджело и заяви, че е започнало да му писва от подобни ситуации. Шефът на екипа от Милтън Кийнс Кристиан Хорнер обясни в колонката си за уебсайта на Ред Бул, че репликите и действията на пилота са разбираеми.

„Разочарованието на Макс от още едно незавършено състезание е напълно разбираемо. Той поведе битка от самия старт на Муджело. Колата ни бе много бърза, постигнахме реален напредък с баланса. В момента, когато адреналинът от старта се смени с разочарованието от отпадането в чакъла е нормално да се нервираш по радиото. Наистина чувствахме, че можем да се борим с Мерцедес в състезанието. Той бе свършил работата да задмине Люис [Хамилтън] при потеглянето, но борбата не се материализира.“

„Огорчението бе толкова голямо, тъй като отпадна във втори пореден старт, а той толкова много иска да успее. Ако не изпитваше такъв глад за победи, нямаше да е пилота, който е. Трябва да изчисти това усещане от системата си и да гледа напред.“

„Ще прегледаме всичко заедно с него преди Сочи и ще обсъдим какво се върши от Хонда и отбора, за да оправим проблемите за следващото състезание“, заяви Хорнер.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.