Отборът на Ред Бул поставя под съмнение предните крила на Макларън, Ферари и Мерцедес. Отборът от Милтън Кийнс е започнал да повдига дискусии относно компонентите на съперниците сим споделя немското издание Ауто Мотор унд Шпорт.

Твърди се, че дискусиите са били особено разгорещени. Кристиан Хорнер дори твърдял, че „ФИА е сляпа“. Всъщност всички конструкции и новостите по тях са минали през федерацията, която преценява дали проектите отговарят на правилата още преди да се превърнат в реални компоненти на писта.

Според информацията на немското издание в Ред Бул смятат, че поведението на предните крила на трите екипа не е едно и също.При някои имало огъващи се напред елементи, при други – назад.

„Малко е странно, че подобни обвинения идват от Ред Бул, които всъщност бяха шампиони в тази „дисциплина“. В момента обаче те се изнервят. Кристиан Хорнер ми каза, че „ФИА е сляпа“. От федерацията смятат, че всичко е наред и честно казано, крилата преминават техническите проверки. Следователно са легални“, посочи Михаел Шмид от Ауто Мотор унд Шпорт.