Ралф Шумахер критикува остро отбора на Ферари, с който неговият брат Михаел Шумахер постигна най-големите успехи във впечатляващата си кариера. Според Ралф от Скудерия са решили проблема с борбата на пистата между двамата им пилоти, като подписалият нов дългогодишен договор Шарл Леклер получава обновения и по-бърз болид, а напускащият тима в края на годината Себастиан Фетел кара по-стара версия и няма шанс да се доближи до младия монегаск.

Според по-малкия от братята Шумахер така Матия Биното си е решил проблема от миналата година, когато няколко пъти двамата пилоти на Ферари си отнемаха точки. След последното състезание на „Силвърстоун“ миналата неделя Фетел дори обвини открито Скудерия, че нарочно е бил вкаран в бокса и стратегията му е била унищожена само и само да не се налага движещият се зад него Леклер да трябва да го изпреварва с по-новите си гуми.

„Със сигурност от Ферари дават нова, подобрена версия на болида на Леклер. Фетел не заслужава подобно отношение от страна на Скудерия след толкова години. Това е дъното, да се разделиш със свой пилот по този начин“, коментира Шумахер.

„Всичко това се много видя ясно на „Силвърстоун“ и Себастиан много добре го знае. Те дори не искаха двамата да си разменят местата, а накараха Себ, без да има нужда, да влезе в бокса само и само Шарл да мине напред. Според мен Фетел няма да издържи дълго на това отношение и отровна атмосфера вътре в отбора и изобщо няма да завърши сезона с тях“, завърши германецът.